Vetemjöl

Hej hörni. Folk är så himla rädda och försiktiga (och fel informerade). Man blir inte tjock av vetemjöl. Varför jag inte äter vetemjöl är för att kornet inte är helt (det är vad som skiljer fullkorn från icke-fullkorn: fullt korn). Man får alltså inte i sig alla delar av kornet. Det ”koncentrerade” mjölet mättar inte alls lika länge som fullkornsmjöl. Kalorierna från fullkorn och icke fullkornsmjöl skiljer inte något speciellt. Dock blir man hungrig snabbt igen och måste därför äta mycket mer under dagen än vad man skulle behövt göra om man valde fullkorn. Men som sagt, MAN BLIR INTE TJOCK AV SJÄLVASTE MJÖLET!

(Sedan kan man ju alltid diskutera om gluten är så bra för människan, vi har ju trots allt klarat oss utan det ända sedan innan vi vart jordbrukare, men det är en annan sak)

IMG_7672.PNG

IMG_7673.PNG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *