Ändring i kost-programmet

Nu har jag lagt om min kost litegrann. Jag är numera vegan (förutom ägg och ost. Keso och kvarg försöker jag äta lite mindre av men det är väldigt svårt! Jag gillar inte bönor och linser så jag måste få i mig mer protein på annat vis) och om jag skulle äta mejeriprodukter ska de vara laktosfria. Människor är inte byggda för laktos, och det är därför som så många är allergiska. Nu tänker ni väl ”människor drack ju mjölk direkt från kon förr i tiden, och det gick ju bra?” Men faktum är att laktosen tillkommer i pastöriseringen. Iallafall, jag är också vegetarian, men man äter ju inte kött som vegan heller så det var väl ganska klart.

Vad äter jag då? Jo, till frukost äter jag gröt. Varje morgon. Toppar med skivat äpple, sojamjölk och jordnötssmör.

Till lunch äter jag det som passar in i mitt kostprogram som finns på skolan. Det blir ofta knäckebröd, sallad och några kolhydratrika frukter.

När jag kommer hem från skolan är jag ofta ganska hungrig och då blir det frukt, granola och laktosfri yoghurt.

Middagen varierar såklart men är alltid vegetarisk och minimalt med kolhydrater. Tex en fetaost/halloumi-sallad eller falafel med sallad.

Det blir spännande att se hur länge detta håller!

20131029-195336.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *